Historiek

KB OOSTENDE BREDENE HISTORIEK

KBOB, ofwel Koninklijke Basketbalvereniging Oostende Bredene, werd in april 2010 boven de doopvont gehouden nadat OBBC (Oostendse BasketBal Club) en KBBC Bredene Jezebel, 2 clubs die in de loop der jaren uitgegroeid waren tot een ‘begrip’ in de basketwereld, besloten hadden om de handen in elkaar te slaan.

 

Het uiteindelijke doel van deze fusie was om een ploeg in alle jeugdreeksen aan te bieden (landelijke en provinciale jeugd), waardoor elke speler/speelster op zijn/haar niveau kan uitkomen. De eerste ploegen (dames en heren) moeten dan de spreekwoordelijke kers op de taart vormen, waarbij de vruchten geplukt worden van de voorafgaande, kwalitatieve jeugdopleiding.

Ook de komende seizoenen blijft dit een belangrijk doel om na te streven.

De club heeft zich de afgelopen 6 seizoenen ontwikkeld tot een stabiele vereniging met een brede jeugdwerking als basis. De leiding is in handen van een jong en dynamisch bestuur waarbij ervaring en jeugdig enthousiasme perfect met elkaar gecombineerd worden.

 

Door de schaalvergroting werden er niet enkel meer materiële en financiële mogelijkheden gecreëerd, er kwam ook een grotere diversiteit in het aanbod van teams. Zowel de recreatieve als de sportieve kant van de basketbalsport komen nu ruimer aan bod.

Ook het commercieel aanbod werd de laatste jaren gevoelig uitgebreid. Zo biedt KBOB haar commerciële partners, allen lid van de KBOB Business Club, een ruim pakket aan samenwerkingsvormen, die hen toelaten hun merk in de kijker te plaatsen zowel naar de lokale KBOB community als naar iedereen die op lokaal, regionaal als nationaal vlak in aanraking komt met de club. Dit commercieel beleid laat toe partnerships op lange termijn met de club uit te bouwen, die aan KBOB toelaat, de verdere uitbouw van de club eveneens op lange termijn te bestendigen.

 

 

De eerste seizoenen sedert het ontstaan van KBOB waren alvast een gigantisch succes met mooie prijzen, zowel in beker- als competitieverband. Het afgelopen seizoen, 2015-2016, kon KBOB voor het eerst sinds de fusie zelfs aantreden in ‘Top Division Women’, ofwel 1e nationale dames. Op die manier wordt de traditie verdergezet van zowel OBBC als Jezebel die ook allebei ooit op het hoogste niveau in de damescompetitie aantraden. Dit bracht voor de club opnieuw een groeibeweging op gang, waarbij we qua omkadering, begeleiding en kansen geven aan onze jeugd op het hoogste niveau, onze werking nog verder versterkt hebben. Ook volgend seizoen herhalen we dit, en willen we verder bouwen om een stabiele middenmotor te worden in de Top Division. Niet zonder enige trots brachten we ook opnieuw de Beker van West-Vlaanderen mee naar de kust , en dit opnieuw voor de meisjes U16 en U19. Tenslotte slaagden ook de Dames C er in kampioen te spelen in 1e provinciale dames, wat eens te meer aantoont dat KBOB op alle niveaus een goed uitgebouwde club is.

 

Mooie resultaten halen is dan wel leuk, maar veel belangrijker is een kwalitatieve jeugdwerking die op volle toeren draait. Want daar draait het ten slotte allemaal om: op een leuke en speelse manier onze spelers en speelsters alle kansen geven zich te ontwikkelen in de basketbalsport. Hierbij streven we een gezond evenwicht na tussen prestaties, amusement en opleiding.

 

KB Oostende Bredene blijft dus een dynamische club die volop in beweging is !

 

Copyright © All Rights Reserved.

Find us on Team App